The LAB at Rockwell Group
modern-train.jpg

The Spectacle

 

The Spectacle

Macau, China

Area of Service
TBD

Size
TBD

Rockwell Group brought intimacy, discovery, and surprise to the public spaces of MGM Cotai, a grand resort and casino—lobbies, retail corridors, a traditional Chinese restaurant, and The Spectacle, a football-field-sized, glass-topped atrium at the heart of the project and the confluence of its many offerings.

In the Spectacle, tiers of floating bronze, wood, and stone volumes contain seating and lush greenery and break down the articulation of the space like a quarry. We designed the 25 high definition screens within the space. They blur the lines between physical architecture and digital activation, creating a cloaked state that camouflages the screens into the surrounding space. At different times of day, the content will shift, creating elements of surprise, spectacle and wonder.

 

The Spectacle comes to life as materials slide and recede from the screens— the entire room transforming to create marvelous moments of surprise and wonder for passersby.

iPad_UI-_0023_10B.jpg
MGMCotai-53 copy.jpg
ezgif.com-resize.gif
ROCKWELL_BRIGHTLINE-8068.gif
MGMCotai-55.jpg